Proef het gemak! samen eten & ontmoeten 1e Proeverij 10 december 2015

Proeverij
Over dit project

Nieuw in Duiven: aanschuifdiner ‘Proef het Gemak’!

 

 

Samen eten & elkaar ontmoeten

 

Op 10 december kunnen ouderen en alleenstaanden in de Liemers gratis kennismaken met het ‘Proef het Gemak aanschuifdiner’. Deze driegangenmaaltijd vindt plaats in het Huis van Droo in Duiven. Ouderen – met of zonder begeleider – en alleenstaanden zijn op donderdag 10 december van harte welkom om gezellig samen te komen proeven en anderen te ontmoeten. Meld u van tevoren wel even aan via Meldpunt Vrijwillige Thuishulp. Er is plek voor maximaal 60 personen.

 

 

Eens in de twee weken aanschuiven

 

‘Proef het Gemak’ vindt vanaf volgend jaar eens in de twee weken plaats op een donderdag in het Huis van Droo. Bijvoorbeeld op 7 januari, 21 januari en 4 februari. Het aanschuifdiner duurt van 17.00 uur tot 19.00 uur. Voor € 6,50 kunt u genieten van soep, een hoofdgerecht in buffetvorm en een toetje. Na het diner kunt u meedoen aan een ontmoetingsactiviteit, bijvoorbeeld een bingo. Het kopje koffie of thee na de maaltijd wordt u aangeboden door Welling Catering.

 

 

Initiatief van Mikado, de Duivense Uitdaging, Welling Catering en het Candea College

 

Door ontwikkelingen in de Zorg zijn ouderen en alleenstaanden thuis steeds meer op zichzelf aangewezen. Voor sommigen is koken een belasting. Ook vereenzaming komt binnen deze doelgroep steeds vaker voor. Dit was voor welzijnsorganisatie Mikado aanleiding om de matchgroep van de Duivense Uitdaging te benaderen. Het doel van de Duivense Uitdaging is om maatschappelijke initiatieven en maatschappelijk betrokken ondernemers aan elkaar te koppelen (zie www.duivenseuitdaging.nl). Dat is goed gelukt met ‘Proef het Gemak’. Bij het aanschuifdiner draait het om elkaar ontmoeten (jong en oud, buurtbewoners en streekgenoten), lekker eten en gezellig samenzijn. Mikado, het Candea College en Welling Catering werken bij ‘Proef het Gemak’ nauw en enthousiast samen.

 

Wilt u ook aanschuiven?

 

Het eerste aanschuifdiner gaat in het bijzijn van de wethouder (welke?) op donderdag 10 december om 17.00 uur feestelijk van start  in het Huis van Droo (Fuutstraat 42-50) in Duiven. Alleen deze eerste avond is de maaltijd gratis. Daarna betaalt u per driegangenmaaltijd € 6,50.

Wilt u eens mee-eten? Meld u dan vooraf aan via het Meldpunt Vrijwillige Thuishulp. Dit kan via e-mail: mvt@mikado-welzijn.nl. Of via de telefoon: (0316) 28 20 32. U kunt van maandag tot en met vrijdag bellen tussen 9.00 uur en 11.00 uur. Heeft u een vervoersprobleem? Geef dit dan alstublieft aan ons door. We zoeken dan samen met u naar een oplossing. Eet smakelijk!